Ana vatanı Madakagaskar olan Kalanşo bitkisinin bakımı nasıl olmalı faydaları?
Bakımı oldukça kolay olan Kalanşo çiçeği renkleriyle ve dolgun yapraklarıyla çok gösterişli bir iç ve dış mekan bitkisidir.
Latince Adı:Kalanchoe
Türü:Crassulaceae
Anavatanı:Madagaskar
ekan:İç Mekan ve dış mekan
Kalanşo Nasıl Bir Bitkidir:Etli ve parlak yapraklı, bitki çiçeksiz iken bile dekoratif bir görüntüye sahip olan sukkulent bir bitkidir.Uzun ömürlü yalınkat ya da katmerli çiçekleri kırmızı, pembe, sarı veya beyaz renkli çiçekleri vardır.
Bakımı Nasıl olmalı:Aydınlık ve güneşli bir ortamda yetiştirilmelidir.
Kış aylarında 10-12 °C daha düşük sıcaklıklarda zarar görür.
İyi drenajlı toprakları sever.
Fazla sulama gerektirmeyen bir bitkidir.Ancak yaz aylarında çiçek açtığı için bitkinin su ihtiyacı fazla olacağı göz önünde tutularak su verilirken,kış aylarında çiçeklerini dökerek dinlenme sürecine girdiği için verilen su miktarı azaltılır.
Gübreleme:İlkbahar ve yaz aylarında iki haftada bir gübreleme yapılması faydalı olacaktır.
Saksı Değişimi:Yılda bir kere Nisan ayında yapılmalıdır.
Budama: Çiçekleri bittikten sonra bitkinin uç kısımları budanmalıdır.
Üretimi:Çelik ve kökten ayırma yöntemleri ile çoğaltılabilir.
Kalanşo bitkisi çok dayanıklı bir bitkidir tozu alınırsa pek hastalanmaz yaprak biti bulaşırsa başka milingo da rastlanmaktadır.
Kalanşo çiçeğinin faydaları:Saçlara ve cilde faydalıdır
Yaprakları güzelce sirkeli su ile yıkandıktan sonra kurulayalım Kalanşo yapraklatından çıkan sıvı yaşlılık lekelerinde etkilidir.Kalanşo yaprakları yaralarda tahriş önleyici cildi nemlendirir bazı araştırmalara göre beta karoten içerdiği ve C vitamininden zengin olduğu söylense de dikkat edilmeli çünkü bu araştırmaların ne kadar zaman var olduğu tam olarak bilinmediği için şu an harici olarak kullanmak mantıklıdır ancak bu bir tedavi yöntemi değil daha çok tavsiye niteliğindedir.